Peuteropvang

Spelend leren – wisselende thema’s – aansluiten bij ontwikkeling – ontdekken – plezier maken – samen zijn – samen spelen – elkaar helpen – vriendjes en vriendinnetjes – buitenspelen – speelhoeken

Bij kinderopvang Twinkel bieden wij ook peuteropvang aan voor kinderen in de leeftijd van 2,5 – 4 jaar. Onze peuteropvang ochtenden zijn van maandag t/m vrijdag van 8:30-12:30 uur. Alle kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen naar onze peuteropvang. Wij vangen op een ochtend maximaal 16 kinderen op. Er zit wel een verschil in de vergoeding.

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Dan vraagt u een dagdeel kinderopvang aan van 7:00-12:45 uur, uw kind gaat dan vanaf 8:30 uur mee naar de peutergroep. Via de Belastingdienst krijgt u over deze uren kinderopvangtoeslag. Uw mag uw kind dus al vanaf 7:00 uur brengen, maar dit hoeft niet.

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u gebruik maken van subsidie vanuit de gemeente. U ontvangt van ons alleen een factuur met de eigen bijdrage. Deze berekenen wij aan de hand van uw inkomensverklaring.

Tijdens de peutergroep zijn wij vooral bezig met spelen, door spelen leren kinderen het meest. Je kunt kinderen vertellen hoe je de tafel dekt, maar door het zelf te doen leren kinderen veel meer en het is ook nog eens leuk. Alle medewerksters die op de peutergroep staan zijn Starblokken geschoold. Startblokken is een ontwikkelingsgericht VVE programma. Spel is de basis, wij als leidsters sluiten aan waar nodig.

Wat bieden wij:

  • Een rijke speelomgeving.
  • Wisselende thema zoals; de schoenenwinkel, bij de tandarts, kriebelbeestjes, maar ook jaargetijden, kerst en sinterklaas komen aan bod.
  • Activiteiten op gebied van; spraak-taal, motoriek, beeldend en constructief, creatief, sociaal-emotioneel.
  • Voor en vroegschoolse educatie (VVE)
  • Iedere dag buitenspelen
  • Een veilige, huiselijke omgeving

 

img